Post Processor

This forum is for general discussion about Cut3D
Post Reply
CastleWorks
Posts: 43
Joined: Tue Dec 07, 2010 6:12 pm

Post Processor

Post by CastleWorks »

Hi All,

I am looking for a post processor for Cut 3D to use with my Fanuc controller.

The post processor that is in my version of V Carve Pro works fine with my Fanuc controller (it is called Fanuc0i ATC (inch) (*.tap) however the one that is in my version of Cut 3D does not work, it is simply Fanuc inch (*.tap)

Can I possibly load the processor from V Carve Pro into Cut 3D? Or is there possibly an updated Fanuc post processors for Cut 3D that I could try?

thanks

Savannahdan
Vectric Wizard
Posts: 407
Joined: Sun May 03, 2015 12:25 pm
Model of CNC Machine: Axiom AR8
Location: Savannah, GA

Re: Post Processor

Post by Savannahdan »

Can you import the 3d image into VCP and pick your post-processor then? That's what I do with 3d files I work with. Other than that you may want to contact Vectric support.

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10466
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Post Processor

Post by Adrian »

You can copy the PP from VCarve to Cut3D but you'd almost certainly have to edit it to remove the sections that aren't supported by Cut3D.

If you have VCarve you can either import the 3D model directly or toolpath it in Cut3D, save the Cut3D file and import into VCarve. That will create all the toolpaths directly in VCarve and you can then use the correct PP there.

Post Reply