Using ball nose cutter option

This forum is for general discussion about PhotoVCarve.
Post Reply
tim sewald
Vectric Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Mar 10, 2015 1:23 am
Model of CNC Machine: router

Using ball nose cutter option

Post by tim sewald »

Hello,
i want to use a 1/8" ball nose cutter in PhotoVCarve but that tool is not listed as an option. Can this tool be added to the tool database?

scotttarnor
Vectric Craftsman
Posts: 184
Joined: Fri Aug 30, 2019 11:40 pm
Model of CNC Machine: Piranha LX
Location: La Crosse WI

Re: Using ball nose cutter option

Post by scotttarnor »

In the stand alone PhotoVcarve app yes, In Vcarve with the photo Vcarve tool path option no it is limited to Vbits.
Scott T

tim sewald
Vectric Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Mar 10, 2015 1:23 am
Model of CNC Machine: router

Re: Using ball nose cutter option

Post by tim sewald »

Thanks Scott,
When I upgraded to V10 which included photoVCarve I didn't realize it was a different version.

Tim

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10467
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Using ball nose cutter option

Post by Adrian »

It's a photo vcarve toolpath with VCarve. It's not the same thing as the PhotoVCarve product.

tim sewald
Vectric Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Mar 10, 2015 1:23 am
Model of CNC Machine: router

Re: Using ball nose cutter option

Post by tim sewald »

Thanks Adrian,

Perhaps I should have researched a bit more before pulling the trigger on V10 and thinking I was getting the full version. Now that I know I may buy it later anyway. For grins, I'll lie to the software and use a 1/8" ball nose and see what I get. I'd also like to have the option to make the cutting step over whatever I want as well.

Thanks for the replies.

Tim

Post Reply