Sometime file opens as Vcarve 10.0 not 10.5

This section is for general discussion about Gadgets
Post Reply
hmatyas
Posts: 26
Joined: Sun Sep 06, 2015 2:49 am
Model of CNC Machine: Shark HD3

Sometime file opens as Vcarve 10.0 not 10.5

Post by hmatyas »

It doesn't happen all the time. But like today, I installed the wrapping gadget and when I tried to open an existing file created in Vcarve Pro 10.5 it says that it can open it because Vcarve Pro 10.0 opened it. Somewhere I think that there is some sort of default that makes Vcarve open to 10 not 10.5

Thanks for any help or suggestions.

Harvey Matyas

hmatyas
Posts: 26
Joined: Sun Sep 06, 2015 2:49 am
Model of CNC Machine: Shark HD3

Re: Sometime file opens as Vcarve 10.0 not 10.5

Post by hmatyas »

I paid a little more attention when I tried to install another gadget. When I open the gadget after I download it, it installs on version 10.0.
How do I make it install on version 10.5?

Thank you.

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 11298
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Sometime file opens as Vcarve 10.0 not 10.5

Post by Adrian »

It's to do with Window associations of file types. You need to change them in the Windows Settings (or Control Panel if you're using an older version of Windows) so that the .vgadget and .crv file types are associated with 10.5 rather than 10.

How to Change File Associations in Windows

You can also open files and install gadgets directly from within VCarve rather than double clicking the file in Windows. To install a gadget that way open the version of VCarve you want and choose the Install Gadget option from the Gadgets menu.

hmatyas
Posts: 26
Joined: Sun Sep 06, 2015 2:49 am
Model of CNC Machine: Shark HD3

Re: Sometime file opens as Vcarve 10.0 not 10.5

Post by hmatyas »

Thank you Adrian, I did not know that this procedure actually existed.

Post Reply