Gadget: Add Tabs to Contour for use in a Toolpath

This section is for general discussion about Gadgets
Post Reply
CNCDaveToo
Posts: 26
Joined: Mon Jan 22, 2018 3:47 am
Model of CNC Machine: ShopBot Desktop
Location: Leesburg, Virginia, USA

Gadget: Add Tabs to Contour for use in a Toolpath

Post by CNCDaveToo »

I have developed a fairly simple gadget that creates a new layer and then adds a contour generated from a series of LineTo commands that completes at the starting point, leaving a closed line object.

What I would dearly like to add to this is the ability to add tabs at very specific locations on the contour so that when I apply a toolpath, the tabs are integrated into the toolpath.

From the API documentation (page 58), I see that I can add tabs to the Contour object (using the :InsertToolPathAtTabAtPoint method).

What I don't understand is: where are these tabs saved? Is it part of the Contour object itself that will become visible when I apply a toolpath the to object?

Or, do I need to somehow apply them at toolpath creation?

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10460
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Gadget: Add Tabs to Contour for use in a Toolpath

Post by Adrian »

When vectors are copied and pasted between sessions the tab information goes with them so I'd say it must be stored at the contour level.

CNCDaveToo
Posts: 26
Joined: Mon Jan 22, 2018 3:47 am
Model of CNC Machine: ShopBot Desktop
Location: Leesburg, Virginia, USA

Re: Gadget: Add Tabs to Contour for use in a Toolpath

Post by CNCDaveToo »

Many thanks Adrian!! You were dead on -- I'm able to generate tabs with abandon!!

Post Reply