Radius All Corners

This forum lists all Gadgets that are available now
Post Reply
seanm
Vectric Staff
Posts: 88
Joined: Mon Jul 28, 2014 9:12 am
Model of CNC Machine: 6040 Desktop CNC

Radius All Corners

Post by seanm »

Radius All Corners Gadget

This Gadget will allow you to apply a radius to internal and external corners on your selected vectors.

How to use:

1. Select vectors you wish to apply a radius to the internal and/or externals corners. If you wish to add a radius to a text object, you must first convert this to curves by selecting the text and selecting this option from the right click menu.

2. Go to Gadgets on the software's toolbar and select "Radius All Corners"

3. Decide whether you would like to add a radius to either the internal, external corners or both and enter the radius value you would like to add to each. If you only would like to add a radius to one set of corners, then leave the other set with a value of 0.

4. Press ok to run the gadget or cancel to exit.

The gadget will create you a new set of radiused vectors on a layer called "Radius Corners". The gadget will also colour these vectors orange to help differentiate between vectors. Please note you cannot undo the result of this Gadget which is why we do not replace the original vectors.

You can download the gadget from this link:
http://www.vectric.eu/update/gadgets/v7 ... nstall.exe

User avatar
scottp55
Vectric Wizard
Posts: 3745
Joined: Thu May 09, 2013 11:30 am
Model of CNC Machine: ShopbotDesktop 5.5"Z/spindle/VCP10
Location: Kennebunkport, Maine, US

Re: Radius All Corners

Post by scottp55 »

Thanks Sean!

GraClay

Re: Radius All Corners

Post by GraClay »

Well done Vectric and thank you for listening. I have loaded and tried this gadget and the radius function is just what I needed.

There is however a slight mod required or maybe I need some advise on how to better use Aspire.
Presently the gadget leaves the existing vectors there so maybe if there was a checkbox in the gadget that says "delete original vectors" could be added?????

Regardless, I am grateful for this gadget.

GraClay

Re: Radius All Corners

Post by GraClay »

Excellent gadget & thanks to Vectric staff for listening.

Is it possible add a cheque box "delete original vectors"? or is there an easy way to do this manually?

GC

GregP
Posts: 7
Joined: Tue Jul 22, 2008 9:23 pm
Contact:

Re: Radius All Corners

Post by GregP »

thanks, I know I will use this a lot !

LittleGreyMan
Vectric Apprentice
Posts: 918
Joined: Fri May 15, 2015 1:10 pm
Model of CNC Machine: 3 axis small size machine
Location: France

Re: Radius All Corners

Post by LittleGreyMan »

Nice and useful addition, thanks.
Best regards

Didier

W7 - Aspire 8.517

BernieNUFC
Vectric Craftsman
Posts: 113
Joined: Fri Apr 10, 2015 5:36 pm
Model of CNC Machine: High Z 720
Location: Haltwhistle, Northumberland, UK

Re: Radius All Corners

Post by BernieNUFC »

Literally 1 hour before i saw this i did over 100 corners :D

Have tried this and i am sure i will use it as it worked great on my trial, thank you
VCarve Pro v9.012
High-Zs 720- Kress 1050 router ( CNC-Step DE version)

User avatar
ryadia
Vectric Apprentice
Posts: 41
Joined: Thu Apr 13, 2017 6:24 am
Model of CNC Machine: 6040 USB CNC 4 axis Router/Engraver
Location: Brisbane Australia
Contact:

Re: Radius All Corners

Post by ryadia »

Is there any chance this will work with version 9?
If not, is there likely to be a version 9 compatible gadget any time soon?

Thanks,
Ryadia

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10608
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Radius All Corners

Post by Adrian »

Assuming you have a previous installation if you copy the "Radius_All_Corners" folder from "Public Documents/Vectric Files/Gadget" folder for the 8.5 version to 9 then you'll have it working in 9.

User avatar
ryadia
Vectric Apprentice
Posts: 41
Joined: Thu Apr 13, 2017 6:24 am
Model of CNC Machine: 6040 USB CNC 4 axis Router/Engraver
Location: Brisbane Australia
Contact:

Re: Radius All Corners

Post by ryadia »

Adrian wrote:Assuming you have a previous installation if you copy the "Radius_All_Corners" folder from "Public Documents/Vectric Files/Gadget" folder for the 8.5 version to 9 then you'll have it working in 9.
Thanks Adrian. Does this apply to all/most Gadgets?

Ryadia :wave:

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10608
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Radius All Corners

Post by Adrian »

Yes, until the installers are updated to v9 that's the only way to use the gadgets from the gadget site that I know of.

Daner
Vectric Apprentice
Posts: 69
Joined: Sun Sep 17, 2017 10:03 pm
Model of CNC Machine: Industrial 8x4

Re: Radius All Corners

Post by Daner »

Where can I find this Gadget?
I looked under Gadgets, with no luck.

Thanks

ozymax
Vectric Craftsman
Posts: 208
Joined: Thu Jan 02, 2014 4:34 am
Model of CNC Machine: Home built cnc router using Mach3.

Re: Radius All Corners

Post by ozymax »

Just curious.
Did you read the opening post of this topic?
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Daner
Vectric Apprentice
Posts: 69
Joined: Sun Sep 17, 2017 10:03 pm
Model of CNC Machine: Industrial 8x4

Re: Radius All Corners

Post by Daner »

ozymax wrote:Just curious.
Did you read the opening post of this topic?
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
I did not see that link. :D

Thanks

Post Reply