Piranha Laser Issues

This forum is for requests and queries about machine tool support for Vectric Products
Post Reply
shepkyle
Posts: 4
Joined: Sun Nov 20, 2016 3:34 am
Model of CNC Machine: Piranha XL
Location: Tulsa, OK

Piranha Laser Issues

Post by shepkyle »

I just recently purchased the laser attachment for the Piranha XL and can't seem to get it to operate. I downloaded the post processor and save the design file as a .tap but when I load the file into my machine the laser never comes on. I've tried uninstalling the post processor and reinstalling it. I've also connected and reconnected the laser attachment I don't know how many times. Any help getting my laser to work is much appreciated.

~Kyle

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10707
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Piranha Laser Issues

Post by Adrian »


shepkyle
Posts: 4
Joined: Sun Nov 20, 2016 3:34 am
Model of CNC Machine: Piranha XL
Location: Tulsa, OK

Re: Piranha Laser Issues

Post by shepkyle »

Yeah I've went through those guides several times trying to figure out if there was a setup I'm not doing correctly and I can't see anything that hasn't been done.

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10707
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Piranha Laser Issues

Post by Adrian »

Probably best to ask NextWave either directly or on their forum. It's a very specific thing to your particular machine rather than a general issue that other Vectric users would be able to offer much help with.

Post Reply