Altering a batch size of circles

This forum is for general discussion about Aspire
Post Reply
tim mck
Vectric Apprentice
Posts: 65
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:13 am
Model of CNC Machine: Kimla CNC
Location: Merseyside UK

Altering a batch size of circles

Post by tim mck »

Hi Gang!
Hope everyone is doing well, and looking after themselves and family in these trouble times.
Anyway I have a large drawing that has multiple layers. On one layer there is a large amount of 15mm circles, thing is they need to be adjusted to 15.3mm. So the question is, is there a quick way to do this. If I go into the tab for drawing circles and highlight a circle I can adjust one, but for therefore after it will only copy.
Just wondering if anyone had the answer.
Cheers
Tim

ozymax
Vectric Craftsman
Posts: 208
Joined: Thu Jan 02, 2014 4:34 am
Model of CNC Machine: Home built cnc router using Mach3.

Re: Altering a batch size of circles

Post by ozymax »


tim mck
Vectric Apprentice
Posts: 65
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:13 am
Model of CNC Machine: Kimla CNC
Location: Merseyside UK

Re: Altering a batch size of circles

Post by tim mck »

Thanks for the feedback. It looks good and will do the job, but it seems like the gadget is only for V8.5 and on the portal there is an newer version to V9 .... Now it seems I am on V9.5. I know I will upgrade to V10, but I always hang back on upgrades as we have so much on file, and don't want to mess things up. Is there anyway to get this in V9.5 ?? Or V10 ??
Tim

gregk
Vectric Staff
Posts: 152
Joined: Mon Mar 05, 2018 12:34 pm
Model of CNC Machine: None

Re: Altering a batch size of circles

Post by gregk »

The gadget for V9 will work with V9.5 as well:
https://gadgets.vectric.com/V9/circle_resize.html

For V10 please use the following link:
https://gadgets.vectric.com/V10/circle_resize.html

Greg K

tim mck
Vectric Apprentice
Posts: 65
Joined: Wed Jul 31, 2013 7:13 am
Model of CNC Machine: Kimla CNC
Location: Merseyside UK

Re: Altering a batch size of circles

Post by tim mck »

thanks
tim

4DThinker
Vectric Wizard
Posts: 1389
Joined: Sun Sep 23, 2012 12:14 pm
Model of CNC Machine: CNC Shark Pro, Probotix Meteor 25" x 50"

Re: Altering a batch size of circles

Post by 4DThinker »

You don't need a gadget. The offset tool will do the job.
Select all the circles you want to increase.
Click on the offset tool.
Pick outwards.
Put in half the amount you want to increase the circles by. If it is .3mm then use .15mm for example.
Choose Delete Original.
Click on Offset.

That should turn all 15mm circles selected in to 15.3mm circles.

4D

Post Reply