Cannot double-click on .CRV file in Windows ME

This forum is for general discussion regarding VCarve Pro
Locked
User avatar
Rcnewcomb
Vectric Wizard
Posts: 3745
Joined: Fri Nov 04, 2005 5:54 am
Model of CNC Machine: GCnC/WinCNC
Location: San Jose, California, USA
Contact:

Cannot double-click on .CRV file in Windows ME

Post by Rcnewcomb »

When I double-click on a .CRV file to open it and launch V-carve Wizard I get the error message:
Windows cannot find '{whatever file I clicked on}'. You may have typed the name incorrectly in the Run dialog, or another open program cannot find a system file. To search for a file, click the Start button, and then click Search.

This happens with any CRV file.

The files open fine from within Vcarve.

If Vcarve wizard is already running and I double-click on a .CRV file from Windows Explorer, nothing happens. No error message but the file is not opened.

The work-around is to just open CRV files from within Vcarve Wizard.

I'm running Windows ME 4.90.3000
Attachments
VcarveError.jpg
(25.39 KiB) Downloaded 110 times

User avatar
Rcnewcomb
Vectric Wizard
Posts: 3745
Joined: Fri Nov 04, 2005 5:54 am
Model of CNC Machine: GCnC/WinCNC
Location: San Jose, California, USA
Contact:

Thanks, that corrected the problem

Post by Rcnewcomb »

Thanks, that corrected the problem

User avatar
Wemme
Vectric Wizard
Posts: 510
Joined: Mon Jan 30, 2006 6:31 am
Location: Christchurch, New Zealand

Post by Wemme »

Yeah I had the same problem but the above mentioned method fixed it up.
I'm running XP
Cheers
Bart

User avatar
dighsx
Vectric Wizard
Posts: 939
Joined: Tue Nov 01, 2005 12:36 am
Location: Royal Oak, Michigan USA
Contact:

Post by dighsx »

Glad I could help. It'll also work in Windows 2000. I don't know why I forgot to list it. Basically any windows OS above 3.1 (boy that was a while ago)
Take it easy.
Jay (www.cncjay.com)

User avatar
Tony Mac
Vectric Alumni
Posts: 1965
Joined: Sat Jul 30, 2005 6:24 pm
Location: UK
Contact:

Post by Tony Mac »

Double clicking to open a .crv file work has highlighted a problem that will be fixed in version 3.

In the mean time please open files rather than double clicking.

Tony

Locked