starting point

Post general information and questions relating to Cut2D in this Forum.
Post Reply
User avatar
cromag27
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2018 8:00 pm
Model of CNC Machine: nwa shark hd3 ext mod

starting point

Post by cromag27 »

help! so i'm trying to get all these little pieces (photo 1) to start in the upper left corner. no matter how/what order i select them before creating the toolpaths, they will not start in that corner. sometimes the start points actually change position depending on how many i select at a time before creating the toolpath. can i get some help with this issue? thanks!
01.jpg
02.jpg
03.jpg

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10725
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: starting point

Post by Adrian »

In the profile toolpath make sure that you have "Show advanced toolpath options" checked. Now go to the set of tabs in the 6th box down and click the Start At tab. Make sure "Keep Current Start Points" is selected to force the toolpath to start at the green start node on the vector.

In the case of your shapes you could also use the "Move start points..." option and select the top left.

User avatar
cromag27
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2018 8:00 pm
Model of CNC Machine: nwa shark hd3 ext mod

Re: starting point

Post by cromag27 »

move start points...bingo! thanks a lot!

Post Reply