GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post general information and questions relating to Cut2D in this Forum.
Post Reply
jeffmorris1956
Posts: 7
Joined: Wed Jan 31, 2018 12:16 pm
Model of CNC Machine: CNC Router/Engraver

GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by jeffmorris1956 »

I have Cut2D 1.5 and a CNC engraving machine that uses GRBL board/controller. I think that the controller expects jobs to be done using metric measurements instead of inch/foot measurements. I tried to use G-Code (mm) post processor but if the job was done using inch/foot measurements when I ran the toolpath on my machine, it hits the Z-Axis limit switch. I found out that Cut2D 1.5 doesn't have GRBL post processor. How can I get the GRBL post processor? I can't decide between Cut2D 9.0 Desktop or VCarve Desktop. I can't upgrade to either program until the end of next week.

BDM
Vectric Craftsman
Posts: 137
Joined: Tue Jan 04, 2011 3:52 pm
Location: S.E. Michigan

Re: GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by BDM »

Ask Vectric support, they will provide a set of mm and inches PP's for you. Or the odds are they will see your message and provide them here on the board. They are very good that way.

jeffmorris1956
Posts: 7
Joined: Wed Jan 31, 2018 12:16 pm
Model of CNC Machine: CNC Router/Engraver

Re: GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by jeffmorris1956 »

I thought that there is a webpage where I can download post processors.

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10859
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by Adrian »

jeffmorris1956 wrote:I thought that there is a webpage where I can download post processors.
That's generally on the website of the company that makes the CNC machine or controller.

jeffmorris1956
Posts: 7
Joined: Wed Jan 31, 2018 12:16 pm
Model of CNC Machine: CNC Router/Engraver

Re: GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by jeffmorris1956 »

Adrian, I meant GRBL post processors for Cut2D 1.5 software, not for CNC machines or controllers. I tried G-Code (mm) and G-Code (inches) PP. Cut2D 9.0 has GRBL (mm) and GRBL (inches) PP.

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 10859
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by Adrian »

I know what you meant. The Post Processor is the interface between the CAD/CAM software and the controller that runs the machine.

Cut2D 1.5 is old software now. The current version has the Post Processors. You can copy and edit them to work with 1.5 if needed.

ElevationCreations
Vectric Craftsman
Posts: 125
Joined: Thu May 14, 2015 12:29 am
Model of CNC Machine: AVID PRO-Acorn , Shapeoko SO3 XXL & SO3s
Location: Colorado
Contact:

Re: GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by ElevationCreations »

You can design in inches and export tool paths to mm pp for GRBL. Which version if GRBL are you running?

Also ensure your controller is set to metric, not inch.

jeffmorris1956
Posts: 7
Joined: Wed Jan 31, 2018 12:16 pm
Model of CNC Machine: CNC Router/Engraver

Re: GRBL PP for Cut2D 1.5?

Post by jeffmorris1956 »

I have GRBL 1.1

Post Reply