Show Grids on Cut 2D

This forum is for general discussion about Cut3D
Post Reply
JJB1
Posts: 3
Joined: Sat Oct 21, 2023 10:18 am
Model of CNC Machine: Workbee z1+

Show Grids on Cut 2D

Post by JJB1 »

Hi,
not only a newbie to the forum but a relative newbie to CNC routing and 2D Pro,
I wish to show a grid lines while in design space, Found the dotted grid but am I right in thinking there is a hatch setting? If so "how to"
Further I find the red/pink lines which show when vectors are selected are very weak and unsaturated, any ideas how to improve this. Possibly a colour setting on the laptop monitor (apologies for my ignorance of PC i have come over from the dark side i.e a Mac user, dont hold it against me)
kind regards jjb

User avatar
Rcnewcomb
Vectric Archimage
Posts: 6075
Joined: Fri Nov 04, 2005 5:54 am
Model of CNC Machine: 24x36 GCnC/WinCNC with ATC
Location: San Jose, California, USA
Contact:

Re: Show Grids on Cut 2D

Post by Rcnewcomb »

You can click on one of the rulers and drag onto the workspace to create guidelines.
GuideLines.PNG
You can draw lines and place them on different layers and assign different colors. You can lock the layer so you don't accidentally change it.
- Randall Newcomb
10 fingers in, 10 fingers out, another good day in the shop

User avatar
ohiolyons
Vectric Wizard
Posts: 1765
Joined: Wed May 27, 2009 7:16 pm
Model of CNC Machine: Laguna IQ
Location: Kettering, Ohio

Re: Show Grids on Cut 2D

Post by ohiolyons »

You would only have to create it once if you saved it as a template.
John Lyons
CNC in Kettering, Ohio

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 14906
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Show Grids on Cut 2D

Post by Adrian »

JJB1 wrote:
Mon Oct 23, 2023 7:41 pm
Possibly a colour setting on the laptop monitor (apologies for my ignorance of PC i have come over from the dark side i.e a Mac user, dont hold it against me)
kind regards jjb
It does sound like the monitor is the issue. Dots are clear on my display and the selected vectors are clear and sharp as well.

Post Reply