Cut3D

This forum is for general discussion about Cut3D
Post Reply
User avatar
sli21
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2014 11:48 pm
Model of CNC Machine: QuickCNC 2.2kW Spindle 600/900

Cut3D

Post by sli21 »

hi all
just started doingsome 3d work on my cnc
i modelled up a round bowl in onshape as an stl file, loaded it into Cut3D, generated code and proceeded to machine it out.
the bowl is 420diam. my blank is round in shape
Can i machine the round bowl shape instead of the 420x420 square solid with the bowl enclosed? Does that make sense?
The machine obviously spends a lot of time cutting air where there is no material.
pictures attachd
thanks all
Scott
Attachments
bowl.jpg
bowlpaths.jpg

User avatar
Adrian
Vectric Archimage
Posts: 11500
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48
Location: Surrey, UK

Re: Cut3D

Post by Adrian »

In Step 2 (Material Size and Margins) try checking Use Model Silhouette.

User avatar
sli21
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2014 11:48 pm
Model of CNC Machine: QuickCNC 2.2kW Spindle 600/900

Re: Cut3D

Post by sli21 »

Champion!! thank you very much
regards Scott
Attachments
yessss!.jpg

User avatar
sli21
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2014 11:48 pm
Model of CNC Machine: QuickCNC 2.2kW Spindle 600/900

Re: Cut3D

Post by sli21 »

Adrian wrote:
Mon Feb 22, 2021 11:27 am
In Step 2 (Material Size and Margins) try checking Use Model Silhouette.
champion! thankyou

Post Reply