No gadgets have anything to install

This section is for general discussion about Gadgets

No gadgets have anything to install

Postby jonnyk2 » Tue Aug 04, 2015 7:01 pm

I have been trying to install the dovetail gadget but when i install it it shows 0.00 kb and nothing is available to install from the list? I also tried the point cloud gadget as well. I am running aspire v8.20. Any ideas? Ive tried disabling virus scan, and I have run the aspire update.
jonnyk2
 
Posts: 5
Joined: Sat Feb 28, 2015 3:28 am
Model of CNC Machine: shopbot buddy

Re: No gadgets have anything to install

Postby Rcnewcomb » Tue Aug 04, 2015 7:55 pm

I just downloaded and installed the Dovetail gadget from this link: ->Link
http://www.vectric.eu/update/gadgets/v7.5/Vectric/Dovetail_Creator_Gadget_Install.exe


It should download as a 211KB file.
- Randall Newcomb
10 fingers in, 10 fingers out - another good day in the shop
User avatar
Rcnewcomb
Vectric Wizard
 
Posts: 2649
Joined: Fri Nov 04, 2005 5:54 am
Location: San Jose, California, USA
Model of CNC Machine: Shopbot, CAMaster

Re: No gadgets have anything to install

Postby Adrian » Tue Aug 04, 2015 10:21 pm

Are you running VCarve Pro or VCarve Desktop? The gadgets only work in Pro.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 7280
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: No gadgets have anything to install

Postby jonnyk2 » Sun Aug 09, 2015 2:18 am

I tried that download and no luck. It still shows up as 0kb when choosing components to install.
jonnyk2
 
Posts: 5
Joined: Sat Feb 28, 2015 3:28 am
Model of CNC Machine: shopbot buddy

Re: No gadgets have anything to install

Postby jonnyk2 » Sun Aug 09, 2015 2:19 am

Adrian wrote:Are you running VCarve Pro or VCarve Desktop? The gadgets only work in Pro.



Im running Aspire 8
jonnyk2
 
Posts: 5
Joined: Sat Feb 28, 2015 3:28 am
Model of CNC Machine: shopbot buddy

Re: No gadgets have anything to install

Postby Adrian » Sun Aug 09, 2015 8:25 am

You'll need to contact support directly at support@vectric.com I would think as it's not a problem others are having by the look of it.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 7280
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: No gadgets have anything to install

Postby savoylen » Thu Oct 08, 2015 4:05 am

Nope... I have the same exact problem as well (Aspire 8.0 User here).
The only Gadgets that will install are the pre-installed ones - who work great.

When I try to install a Gadget, it downloads with the correct size, but when the installer runs, the list of objects to install is 'empty', so the install finishes running (installing nothing) and then closes. Nice tease :) but thats all.
savoylen
 
Posts: 1
Joined: Sat Mar 21, 2015 6:34 pm
Model of CNC Machine: Shopbot 2418

Re: No gadgets have anything to install

Postby Adrian » Thu Oct 08, 2015 9:49 am

Same reply though. You'll need to contact support directly as it's not something us fellow users can really help with.

I'd say it's most likely some sort of permissions problem as the pre-installed gadgets are in a different location to the downloaded one but that's a guess on my part.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 7280
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: No gadgets have anything to install

Postby Ms Wolffie » Fri Oct 09, 2015 11:16 am

I just downloaded successfully from the same link.
Did you run the download and then remember to restart?
Cheers
Wolffie

Whatshammacallit
Cut3D, VCarvePro 6.5, Aspire4, PhotoVCarve, Corel Graphics Suite X6
User avatar
Ms Wolffie
Vectric Wizard
 
Posts: 2640
Joined: Sat Mar 31, 2012 10:41 pm
Location: Tully Heads, Wet Tropics, Queensland, Australia
Model of CNC Machine: SharkPro+HD Heavily modified

Re: No gadgets have anything to install

Postby scottp55 » Fri Oct 09, 2015 12:49 pm

Make sure it's in and installs from the correct folder.
Only VCP8 here, but when I upgraded the new gadgets it stuck them in VCP7.5 and I had to go in and drag/drop them into the correct 8 folder.
scott
User avatar
scottp55
Vectric Wizard
 
Posts: 2074
Joined: Thu May 09, 2013 11:30 am
Location: Kennebunkport, Maine, US
Model of CNC Machine: Shopbot Desktop 5.5"Z/spindle/VCP9

Re: No gadgets have anything to install

Postby Leo » Fri Oct 09, 2015 12:54 pm

I just downloaded and installed the dovetail gadget that Randal posted.

I have the latest version of Aspire

I tried it and it works fine

The file size was 212 as Randall posted

I did not have it previously installed.

I installed it directly from the download in the Foxfire download icon area at the top right area of the foxfire menu.
Imagine the Possibilities of a Creative mind

www.leosworkshop.com
User avatar
Leo
Vectric Wizard
 
Posts: 2391
Joined: Sat Jul 14, 2007 3:02 am
Location: East Freetown, Ma.
Model of CNC Machine: 1300 x 1300 x 254

Re: No gadgets have anything to install

Postby rcoren22 » Thu Oct 13, 2016 7:19 pm

I am also having this issue using VCarve Pro 8.5.
When I try to install the select components to install is blank and the space required is 0.0kb.

Thanks for help in advance.
rcoren22
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 11, 2016 9:02 pm
Model of CNC Machine: Camaster Stinger 2 / Tormach 770 PCNC

Re: No gadgets have anything to install

Postby Adrian » Thu Oct 13, 2016 7:41 pm

Registered version or trial version? Gadgets don't work in the trial version. If it's the full registered version you'll need to contact support directly.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 7280
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: No gadgets have anything to install

Postby rcoren22 » Thu Oct 13, 2016 7:44 pm

Thanks...

It is a fully registered version.
rcoren22
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 11, 2016 9:02 pm
Model of CNC Machine: Camaster Stinger 2 / Tormach 770 PCNC


Return to Gadgets - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests