Can't get Chamfer Gadget to work.

This section is for general discussion about Gadgets

Can't get Chamfer Gadget to work.

Postby RDPorter » Thu Jun 04, 2015 3:26 pm

Hi all,

Should I be able to preview the selected chamfer toolpath once I've created it?

I'm using VCarve Pro version 8.0

I'll upload a photo of what it looks like when I set the chamfer to 65 deg angle, 12mm deep, using 12mm endmill. There seems to be no chamfer and there's a strange cut in one of the corners.

What am I doing wrong?

Many thanks in advance for any info.....
Attachments
chamfer triangle.jpg
Chamfer triangle preview image
RDPorter
Vectric Apprentice
 
Posts: 2
Joined: Tue May 12, 2015 1:35 pm
Model of CNC Machine: Not Got One Yet

Re: Can't get Chamfer Gadget to work.

Postby RDPorter » Fri Jun 05, 2015 1:03 pm

OK - an update.

I've used a 2mm ballnose and it's looking better, but the preview is showing a small vertical bit at the top. Any ideas why?

By the way - the wood depth set is 12mm and I've asked it to chamfer from 0mm to 12mm.

I'm wanting the chamfer all the way to the bottom without that straight top bit..... ?

Plus from the photo I'll upload (zoomed in x-axis) it looks kind of skewed...?

I'm sure I'm missing something obvious.. Could anyone point me in the right direction please?

Thanks in advance.
Attachments
chamfer triangle 2.jpg
chamfer picture 2
RDPorter
Vectric Apprentice
 
Posts: 2
Joined: Tue May 12, 2015 1:35 pm
Model of CNC Machine: Not Got One Yet

Re: Can't get Chamfer Gadget to work.

Postby Ms Wolffie » Wed Aug 26, 2015 3:00 am

That picture has been enlarged too much. All you can see is pixellated edges.
Cheers
Wolffie

Whatshammacallit
Cut3D, VCarvePro 6.5, Aspire4, PhotoVCarve, Corel Graphics Suite X6
User avatar
Ms Wolffie
Vectric Wizard
 
Posts: 2652
Joined: Sat Mar 31, 2012 10:41 pm
Location: Tully Heads, Wet Tropics, Queensland, Australia
Model of CNC Machine: SharkPro+HD Heavily modified

Re: Can't get Chamfer Gadget to work.

Postby AdamJ » Wed Aug 26, 2015 9:26 am

Hi RDPorter,

We think we have fixed this problem now. If you send your particular file along with the settings you were using to support@vectric.com we will be able to confirm that we have fixed your issue. We will then get a new gadget installer up on the website as soon as possible.

Cheers,
AdamJ
AdamJ
 
Posts: 18
Joined: Wed Oct 16, 2013 2:24 pm
Model of CNC Machine: None

Re: Can't get Chamfer Gadget to work.

Postby djcregan » Sat Apr 30, 2016 1:35 pm

Hi
I am trying to use the chamfer gadget.
There is a problem that I have set the material depth at 30mm and set the chamfer depth at 30mm but the toolpath generated is 40mm deep which will cut into the spoil board.

I am using an endmill 3/8". if I use a 12mm Ball nose it still cuts below the material but interestingly not as much, only 33mm cut.

Any advice would be greatly appreciated.
djcregan
 
Posts: 31
Joined: Mon Sep 07, 2015 10:42 am
Model of CNC Machine: Cnc Router with Linear ATC


Return to Gadgets - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests