Question about virtual zero and touch plate

This forum is for users to post tips and tricks they have found useful while working with VCarve Pro

Question about virtual zero and touch plate

Postby Wayney » Mon Feb 05, 2018 2:48 pm

Hi, this is my 1st post here and I am only 2 weeks into using Vcarve and my HD4. I decided to try to use my touch plate for virtual zero yesterday and I ran into an odd issue. I ran the program as outlined across all 5 points of the work piece, accepted them and allowed it to tie to my file I was going to run. Everything seemed fine until I started the file at which point the cnc moved down the table away from the work piece and started to run the file. I did the set up 5x and each time it did the same thing. The last run I verified that I had home properly set, which it was, before I started with the plate again. Any ideas as to what I am doing wrong? It seems so simple that I cant imagine that I am missing a step.

Thanks,


Wayne
Wayney
 
Posts: 3
Joined: Sun Jan 28, 2018 1:53 am
Model of CNC Machine: Shark HD4

Re: Question about virtual zero and touch plate

Postby Adrian » Mon Feb 05, 2018 4:14 pm

Virtual zero is a process that applies to the Shark machines only so you may get a quicker answer by going to the Next Wave forums.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 8446
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: Question about virtual zero and touch plate

Postby Wayney » Mon Feb 05, 2018 6:35 pm

Right. Im new at this, lol. Thanks
Wayney
 
Posts: 3
Joined: Sun Jan 28, 2018 1:53 am
Model of CNC Machine: Shark HD4


Return to VCarve - Tips and Tricks

Who is online

Users browsing this forum: sparky957 and 6 guests