Return to Home/Start Position after completion?

This section is for useful tips and tricks for Aspire

Return to Home/Start Position after completion?

Postby Gropen cnc » Thu Sep 03, 2015 9:27 pm

After searching for existing posts on the topic, does anyone know how to program the router to return to the Home Position once the job is completed?
We're using an AXYZ 4010 with Aspire 8.

Thanks,

Darrell
Gropen cnc
 
Posts: 8
Joined: Thu Jul 30, 2015 8:48 pm
Location: Charlottesville, Virginia
Model of CNC Machine: AXYZ 4010

Re: Return to Home/Start Position after completion?

Postby IslaWW » Thu Sep 03, 2015 9:36 pm

Darrell...
Simply add the required code for your machine in the footer section of the post processor that you use.

Post processor editing guide is available from the help menu

Post processors are available from the file menu > Open Application Data folder then navigate to "PostP" folder. Edit postP's with Windows Notepad or text editor of your choice.
Gary Campbell
CNC Technology & Training
The Ultimate Woodworking Machine
GCnC411 (at) gmail.com
User avatar
IslaWW
Vectric Wizard
 
Posts: 1216
Joined: Wed Nov 21, 2007 11:42 pm
Location: Marquette, MI, USA
Model of CNC Machine: The Ultimate Woodworking Machine

Re: Return to Home/Start Position after completion?

Postby Gropen cnc » Fri Sep 18, 2015 2:12 pm

Thank you very much. Any threads with examples? I read the guide, but don't feel confident in my comprehension.
Gropen cnc
 
Posts: 8
Joined: Thu Jul 30, 2015 8:48 pm
Location: Charlottesville, Virginia
Model of CNC Machine: AXYZ 4010

Re: Return to Home/Start Position after completion?

Postby Mark » Fri Sep 18, 2015 2:32 pm

Hello Darrell,

Which post processor are you using with your machine?

The "AXYZ 4010 Arcs (inch) (*.nc)" that is included with the software,
includes moves to return the head to the home X,Y,Z position in the footer of the post processor.

If you are using the standard post processor, you would just need to enter in the coordinates
of where you would like the head to park in the X, Y & Z input boxes in the Home / Start Position section of the
Material Setup form. (Click the "Set" button in the Material Setup section of the Toolpaths flyout form.

I hope that this helps.
User avatar
Mark
Vectric Staff
 
Posts: 1542
Joined: Sat Aug 18, 2007 2:55 pm
Location: Alcester U.K.
Model of CNC Machine: CNC Shark, ShopBot, Roland PNC3000


Return to Aspire - Tips and Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests