Nesting - toolpath bug in 9.5?

This forum is for general discussion about Aspire

Nesting - toolpath bug in 9.5?

Postby fredfow3 » Sat Feb 09, 2019 1:52 am

Hey all,

I have setup toolpaths on layers for a part using vector selection and checking associate toolpath. When I go to nesting and all the parts fit on one sheet, I can regen toolpaths and all is fine, each copy gets the correct paths. If it spills over to more than one sheet, all the toolpaths get lost and regenerating just gives errors. One sheet, no problem, 2 or more no good.

Anyone else see this problem?

Thanks,

Fred
fredfow3
Vectric Apprentice
 
Posts: 55
Joined: Thu Aug 04, 2016 1:40 am
Location: Massachusetts
Model of CNC Machine: Laguna Swift 4x4, Shapeoko S3 XL

Re: Nesting - toolpath bug in 9.5?

Postby Adrian » Sat Feb 09, 2019 10:53 am

You have to generate the toolpaths for each sheet as you use them. The toolpaths only ever apply to the default sheet. You can't generate all the toolpaths for all the sheets in one go unless you use the Apply Template to All Sheets gadget - http://gadgets.vectric.com/V9/apply_template.html

By default the Select Sheets when Edit Toolpath option is set to Yes in Options which means that whenever you edit a toolpath the program will automatically switch to that sheet. Personally I always switch that off as I find it confusing to have it switch like that but it depends on your workflow.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 9592
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48


Return to Aspire - General

Who is online

Users browsing this forum: jhall and 27 guests