I need an Aspire job doing - create job for me to cut on VC

This forum is for general discussion about Aspire

Re: I need an Aspire job doing - create job for me to cut on

Postby martin54 » Thu Oct 11, 2018 10:09 pm

Since you only have post a few times, I'm guessing you're new to VCP. In the 2D view, select all. You should be able to then re-size with the corner squares to get a 90mm dish.


Maybe not that new Mike, look at the date joined :lol: :lol: :lol:
User avatar
martin54
Vectric Wizard
 
Posts: 4059
Joined: Fri Nov 09, 2012 2:12 pm
Location: Crossgates, Scotland
Model of CNC Machine: Gerber System 48 (modified)

Re: I need an Aspire job doing - create job for me to cut on

Postby Nick.Lumb » Fri Oct 12, 2018 4:23 pm

Thank you so much Mike-S.

I have now cut the Acorn and Leaf and it looks good. More to the point, my customer likes it too! Can I give you something for your kindness?

I'm not sure what you mean by "top and bottom." If it's during import, select the "bottom" button to get a uniform blue color on the model (that moves the model down to be fully inside your block of wood). Darker blue areas indicate to model is being sliced and not completely inside the material. Then click OK.
Since you only have post a few times, I'm guessing you're new to VCP. In the 2D view, select all. You should be able to then re-size with the corner squares to get a 90mm dish.


I was importing using "cut both sides" hence the top and bottom jobs/surfaces created. This is my first 3D job in VCarve although I have done quite a lot of 2.5D work and lettering; this has continued my learning curve, so thank you to everyone who contributed to my further education :-)

Nick
Nick.Lumb
 
Posts: 8
Joined: Wed Oct 22, 2014 9:14 am
Location: Wrexham, Wales, UK
Model of CNC Machine: Very solid, home-made running MACH3

Re: I need an Aspire job doing - create job for me to cut on

Postby Mike-S » Fri Oct 12, 2018 5:27 pm

Nick, glad you could please your customer--and that you learned some things.
Can you post the finished project?
User avatar
Mike-S
Vectric Wizard
 
Posts: 1053
Joined: Mon Jun 13, 2011 6:45 am
Location: Hayesville, NC
Model of CNC Machine: Joe's Hybrid 4x4 (but 3x3)

Re: I need an Aspire job doing - create job for me to cut on

Postby highpockets » Fri Oct 12, 2018 6:44 pm

Nice job Mike!!!
John
Maker of Chips
User avatar
highpockets
Vectric Wizard
 
Posts: 1869
Joined: Tue Jan 06, 2015 4:04 pm
Model of CNC Machine: PDJ Pilot Pro

Previous

Return to Aspire - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests