tabs in preview

This forum is for general discussion about Aspire

Re: tabs in preview

Postby jarm2 » Fri Sep 15, 2017 12:30 am

I lowered the model height until I have .15 inches of material left below the model and the tabs still do not show on the preview. I am stumped.
Vectric Aspire, Cut3D, VCarve Pro, AutoCAD lite, Draftsight, Corel Draw X6, ViaCAD Pro 9, W 10
User avatar
jarm2
Vectric Craftsman
 
Posts: 118
Joined: Wed Jun 13, 2012 9:16 pm
Location: Harpster, Idaho
Model of CNC Machine: C&CNC electronics

Re: tabs in preview

Postby jarm2 » Fri Sep 15, 2017 12:33 am

I will have to sleep on it and see if I have any new ideas before tomorrow. Signing off for today. Thanks again for your help and suggestions.
Vectric Aspire, Cut3D, VCarve Pro, AutoCAD lite, Draftsight, Corel Draw X6, ViaCAD Pro 9, W 10
User avatar
jarm2
Vectric Craftsman
 
Posts: 118
Joined: Wed Jun 13, 2012 9:16 pm
Location: Harpster, Idaho
Model of CNC Machine: C&CNC electronics

Re: tabs in preview

Postby LittleGreyMan » Fri Sep 15, 2017 9:47 am

jarm2 wrote:The tabs do not show with only the profile cutout being run.


Seems obvious, but did you reset the preview before this test?
Best regards

LGM

W7 - Aspire 8.517
LittleGreyMan
Vectric Wizard
 
Posts: 415
Joined: Fri May 15, 2015 1:10 pm
Location: France
Model of CNC Machine: 3 axis Charlyrobot & Mecanumeric

Re: tabs in preview

Postby MarkJohnston » Fri Sep 15, 2017 4:12 pm

jarm2 wrote:I have my tabs on a separate screen from the main page. I don't see anywhere on the toolpaths tab where I can select preview quality.


I'm not sure if this has anything to do with your problem but when I look at the 2D view you provided there are a few areas where the outer profile vector is cutting the 3D model apart. Look at the top area of the model where the vector runs through the model.
Can you snap a picture of the model 2D profile toolpath that shows the tabs added to the toolpath?

Mark
Attachments
3D model pic.JPG
MarkJohnston
Vectric Wizard
 
Posts: 747
Joined: Tue Jun 01, 2010 4:51 pm
Location: Prescott AZ
Model of CNC Machine: CAMaster MC4848

Re: tabs in preview

Postby joeporter » Fri Sep 15, 2017 6:09 pm

You might need to do 3D tabs instead of the regular 2D tabs. When you preview your model, the cutter will eliminate the 2D tab...joe
joeporter
Vectric Wizard
 
Posts: 395
Joined: Tue Jul 21, 2009 8:22 pm
Location: Marietta, GA.
Model of CNC Machine: ShopBot Buddy Standard

Re: tabs in preview

Postby jarm2 » Fri Sep 15, 2017 6:49 pm

I cleaned up my vectors and reran the toolpaths. I now have all the tabs showing. Thanks everyone for your help and suggestions. I appreciate the effort. Your ideas led me to solving my issue. Thanks again and happy carving.
Vectric Aspire, Cut3D, VCarve Pro, AutoCAD lite, Draftsight, Corel Draw X6, ViaCAD Pro 9, W 10
User avatar
jarm2
Vectric Craftsman
 
Posts: 118
Joined: Wed Jun 13, 2012 9:16 pm
Location: Harpster, Idaho
Model of CNC Machine: C&CNC electronics

Re: tabs in preview

Postby martin54 » Fri Sep 15, 2017 9:26 pm

Good to hear it has now been sorted, thanks for updating the post & letting us know it was now sorted :lol: :lol:
User avatar
martin54
Vectric Wizard
 
Posts: 3277
Joined: Fri Nov 09, 2012 2:12 pm
Location: Crossgates, Scotland
Model of CNC Machine: Gerber System 48 (modified)

Re: tabs in preview

Postby ohiolyons » Sun Sep 17, 2017 4:24 pm

Hate to bother everyone, but I just want to understand what actually happened.

It had nothing to do with 2d vs 3d tabs, it was vector creation/editing/selection problem.
John
CNC in Kettering, Ohio
ohiolyons
Vectric Craftsman
 
Posts: 198
Joined: Wed May 27, 2009 7:16 pm
Location: Kettering, Ohio
Model of CNC Machine: Laguna IQ HHC, 3HP

Re: tabs in preview

Postby signcut329 » Sun Sep 17, 2017 10:56 pm

The tabs will not show up if you un-checked the "modeling components" to see the work better, then did not "save or recalculated" with components checked.
I learned the hard way, couldn't figure it out, until I check the components, then recalculated.
signcut329
 
Posts: 19
Joined: Wed Apr 28, 2010 2:31 am
Location: Huffman, Texas 77336
Model of CNC Machine: K2CNC 2514 & V90

Previous

Return to Aspire - General

Who is online

Users browsing this forum: Garry Post and 22 guests