Asipre V 9.008(Build 3.832.3598.480)

This forum is for general discussion about Aspire

Asipre V 9.008(Build 3.832.3598.480)

Postby dachong » Fri Jul 28, 2017 9:26 am

I just bought a full version of Aspire 9.008 , updated it to the latest, running on windows 10, 64 bit
About Aspire shows Version V9.008(Build 3.832.3598.480)
Software hangs when trying to create a tool path

I installed it on another computer , it shows Version V9.008(Build 3.832.3598.480)(Software OpenGL), same OS
It works.

What is the difference between Version V9.008(Build 3.832.3598.480)(Software OpenGL) on the computer that works and V9.008(Build 3.832.3598.480) on another computer that does not.


I tried to reinstall the software on the computer that does not work, still the same

Please help
dachong
 
Posts: 2
Joined: Sun Jul 20, 2014 7:45 am
Model of CNC Machine: Home made CNC Mach3

Re: Asipre V 9.008(Build 3.832.3598.480)

Postby Adrian » Fri Jul 28, 2017 9:41 am

Probably best to contact support directly (support@vectric.com) as I expect this will take a lot of backwards and forwards with the specs of the two computers etc.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 7404
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: Asipre V 9.008(Build 3.832.3598.480)

Postby kyeakel » Fri Jul 28, 2017 12:54 pm

Does Aspire now utilize graphics accelerators? I thought it did not matter what graphics card you had, no performance gain would be seen. I'm asking this because of the notation above about (software opengl), seems to me then hardware opengl would be supported.

Kipp
CAMaster Stinger 1
Shopbot PRT 9648
Aspire 8
Cut2d,Cut2dLaser
kyeakel
Vectric Apprentice
 
Posts: 65
Joined: Tue Oct 28, 2014 3:42 pm
Location: Curwensville, PA
Model of CNC Machine: Camaster Stinger I, Shopbot PRT 9648

Re: Asipre V 9.008(Build 3.832.3598.480)

Postby mohamed » Mon Jul 31, 2017 9:50 am

(Software OpenGL) means that it's doing the graphics on the software side / CPU not the GPU (vs. OS OpenGL). I think the fact that appears in one version and not the other could be due to when you've opened the 'About' dialog. If you open the dialog before you open / create any projects, it won't appear. Otherwise, it will. And in any case, this should be irrelevant to the issue you're having I believe.

As Adrian said, please contact support with details on both PCs, the type of toolpath you're creating, and the project with vectors you're calculating a toolpath for

Thank you

Mohamed
++++++
Mohamed
-----------
mohamed
Vectric Staff
 
Posts: 39
Joined: Wed Jul 19, 2017 11:59 am
Model of CNC Machine: Craft CNC DS1


Return to Aspire - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests