Quick Engrave problem

This forum is for general discussion about Aspire

Quick Engrave problem

Postby peteman2167 » Sat Jul 20, 2019 6:08 pm

Hi there, I have Aspire 9.517 and I'm trying to use quickengrave with my laser (endurance 10+W).

When I first tried it things worked and previewed properly. Somewhere along the way something has happened to break the quickengrave toolpath for me.

The only thing I can think of is I installed PicEngrave Pro 6 to demo it.

I took some screen shots for people to see what I'm trying to do.

Someone please help!

Vector:

Maple leaf vector.PNG


Tool:

maple leaf tool setup.PNG


Toolpath:


maple leaf toolpath.PNG


Preview:

maple leaf preview.PNG
peteman2167
 
Posts: 4
Joined: Fri Jul 12, 2019 3:46 am
Model of CNC Machine: CNCRP Desktop Pro

Re: Quick Engrave problem

Postby Adrian » Sat Jul 20, 2019 6:22 pm

Could you post the actual file? It's a lot easier to diagnose problems like this with the file rather than pictures.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 9371
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: Quick Engrave problem

Postby peteman2167 » Sat Jul 20, 2019 8:47 pm

Here is the file.

maple leaf quick engrave.crv3d
(1.02 MiB) Downloaded 14 times
peteman2167
 
Posts: 4
Joined: Fri Jul 12, 2019 3:46 am
Model of CNC Machine: CNCRP Desktop Pro

Re: Quick Engrave problem

Postby gkas » Sun Jul 21, 2019 2:46 am

Your actual crv3d file has a stepover of 0.0. I set it to 0.011 (Same as laser tool), and it previews OK. You might want to set the Toolpath Color to black for the preview. You might also consider changing the crosshatch angle to something like 45 degrees.

maple leaf quick engrave.crv3d
(1.04 MiB) Downloaded 16 times
User avatar
gkas
Vectric Wizard
 
Posts: 394
Joined: Sun Jan 01, 2017 3:39 am
Location: Southern California
Model of CNC Machine: Aspire, Axiom AR8 Pro+, Axiom 4.2W Laser

Re: Quick Engrave problem

Postby peteman2167 » Sun Jul 21, 2019 3:18 am

gkas wrote:Your actual crv3d file has a stepover of 0.0. I set it to 0.011 (Same as laser tool), and it previews OK. You might want to set the Toolpath Color to black for the preview. You might also consider changing the crosshatch angle to something like 45 degrees.

The attachment maple leaf quick engrave.crv3d is no longer available


Thanks for the help!

I downloaded your file and tried to preview it. This is what I get.

maple leaf 2 preview.PNG


I tried another design and although it didn't preview properly it did engrave properly with the laser.
peteman2167
 
Posts: 4
Joined: Fri Jul 12, 2019 3:46 am
Model of CNC Machine: CNCRP Desktop Pro

Re: Quick Engrave problem

Postby Adrian » Sun Jul 21, 2019 9:11 am

Change the Preview Simulation Quality on the Toolpaths menu. It looks like you have it set too low.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 9371
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: Quick Engrave problem

Postby peteman2167 » Mon Jul 22, 2019 12:15 am

That made it better but not like it was. Thanks for your help.
peteman2167
 
Posts: 4
Joined: Fri Jul 12, 2019 3:46 am
Model of CNC Machine: CNCRP Desktop Pro


Return to Aspire - General

Who is online

Users browsing this forum: Will Williamson and 28 guests