So why am I suddenly getting this message

This forum is for general discussion regarding VCarve Pro

So why am I suddenly getting this message

Postby Jan.vanderlinden » Sun Nov 10, 2019 12:39 am

I have V-10.016
Any Ideas?
message.JPG
I've learned so much from my mistakes, I'm thinking of making a few more.
Jan.vanderlinden
Vectric Craftsman
 
Posts: 202
Joined: Wed Sep 28, 2016 10:19 pm
Location: Columbus Ohio
Model of CNC Machine: Xcarve

Re: So why am I suddenly getting this message

Postby IslaWW » Sun Nov 10, 2019 1:45 am

Upgraded to v10 and didn't uninstall v9.5? Used 9.5 to try and open a v10 file?
Gary Campbell
CNC Technology & Training
The Ultimate Woodworking Machine
GCnC411 (at) gmail.com
User avatar
IslaWW
Vectric Wizard
 
Posts: 1272
Joined: Wed Nov 21, 2007 11:42 pm
Location: Marquette, MI, USA
Model of CNC Machine: The Ultimate Woodworking Machine

Re: So why am I suddenly getting this message

Postby BigC » Sun Nov 10, 2019 8:44 am

As above, Did it open previously or have you upgraded? (did the upgrade overwrite the latter)?
Sometimes if you have trial versions installed on your computer and you dbl click the .crv file then it may try to open in one of those instead of your full program.it happens to me all the time. (forgetful) I either have to call the file from within the full program or right-click on the specific file in a folder and chose the full program to open it. Or you can right-click on the file choose Open with --> Chose Default Program...then select the V Carve program of your choice, make sure you check the box "Use this application for all .crv files" and your good to go.
Now if the .crv was written in a trial version on a different computer it won't open. in the full version (which I also learned).


Regards
C
BigC
Vectric Craftsman
 
Posts: 216
Joined: Tue Apr 02, 2019 7:06 pm
Model of CNC Machine: Workbee

Re: So why am I suddenly getting this message

Postby BigC » Sun Nov 10, 2019 12:13 pm

I just ran a test.
I too was running ver 10.012 and got a prompt that ver.10.016 was available. I made ready a file I knew I had made with the 10.012 ver.
Then I upgraded to 10.016. (on a second computer in the bedroom just in case something went awry) 8)
The computer ran the updater and then it ran a patch.. You are then prompted to shut down the program and click retry on the prompt box. After the cycle was complete I got a message saying the upgrade was successful. I again shut all down and opened up my file in 10.016
It does work, Everything works as normal.
So not sure why you are not able to open latter created files other than what's been stated above. Probably check out exactly what is ERROR CODE 103 also, I think its something to do with a conflict with Chrome and that may be what the patch was for...Did your updater run a patch?

Santa.PNG

It's only a draft and not yet complete (a simple peg-board) I may even ditch the idea but this file was created with the latter version and now opens as expected in 10.016
Regards
C
BigC
Vectric Craftsman
 
Posts: 216
Joined: Tue Apr 02, 2019 7:06 pm
Model of CNC Machine: Workbee

Re: So why am I suddenly getting this message

Postby Jan.vanderlinden » Sun Nov 10, 2019 3:53 pm

This only happened after I installed the trial version of Aspire.
I have since uninstalled Aspire.
Strangely enough this does not happen to all of my files.
Its only a couple that I have made recently. (and they were made in V10)
Yes, I can open them up from within the program.
However, when I close the file, it will not open again. (without going through the program)
I've learned so much from my mistakes, I'm thinking of making a few more.
Jan.vanderlinden
Vectric Craftsman
 
Posts: 202
Joined: Wed Sep 28, 2016 10:19 pm
Location: Columbus Ohio
Model of CNC Machine: Xcarve

Re: So why am I suddenly getting this message

Postby Adrian » Sun Nov 10, 2019 4:04 pm

This usually happens when someone has two versions installed and the file association gets mixed up between the two. With V10 VCarve will be listed as VCarve 10 in the Windows Open with list whereas any other version shows as just VCarve,
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 9806
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48

Re: So why am I suddenly getting this message

Postby Jan.vanderlinden » Sun Nov 10, 2019 5:15 pm

So I just uninstalled V-9 and V9.5
It seems to be working fine now.
Thanks for the tips.
I've learned so much from my mistakes, I'm thinking of making a few more.
Jan.vanderlinden
Vectric Craftsman
 
Posts: 202
Joined: Wed Sep 28, 2016 10:19 pm
Location: Columbus Ohio
Model of CNC Machine: Xcarve


Return to VCarve - General

Who is online

Users browsing this forum: ronperusi and 32 guests