Output Direct to Machine

This forum is for general discussion regarding VCarve Pro

Output Direct to Machine

Postby markbachman » Sat Oct 27, 2018 5:11 pm

I use an X Carve machine and interested in direct output to machine.
Is that possible with the current version 9.5?
If so how do I set up for this?
Thanks
markbachman
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 05, 2017 2:57 am
Model of CNC Machine: X Carve

Re: Output Direct to Machine

Postby IslaWW » Sat Oct 27, 2018 6:33 pm

That feature's availability is determined by the provider of the controller/control software. If available on yours, it would come from them.
Gary Campbell
CNC Technology & Training
The Ultimate Woodworking Machine
GCnC411 (at) gmail.com
User avatar
IslaWW
Vectric Wizard
 
Posts: 1122
Joined: Wed Nov 21, 2007 11:42 pm
Location: Marquette, MI, USA
Model of CNC Machine: The Ultimate Woodworking Machine

Re: Output Direct to Machine

Postby martin54 » Sat Oct 27, 2018 6:57 pm

I know there are people on the forum using Mach3 that output direct to machine, as IslaWW says it is dependant on your control software.
What control software are you using for your machine :lol:
User avatar
martin54
Vectric Wizard
 
Posts: 3986
Joined: Fri Nov 09, 2012 2:12 pm
Location: Crossgates, Scotland
Model of CNC Machine: Gerber System 48 (modified)

Re: Output Direct to Machine

Postby Adrian » Sat Oct 27, 2018 7:18 pm

X-Carve machines are one of the GRBL varieties so the new VTransfer program in 9.5 may be of use to you.
User avatar
Adrian
Vectric Archimage
 
Posts: 8523
Joined: Thu Nov 23, 2006 2:19 pm
Location: Surrey, UK
Model of CNC Machine: ShopBot PRS Alpha 96x48


Return to VCarve - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests