My G code wont load

This forum is for general discussion regarding VCarve Pro

My G code wont load

Postby Daner » Wed Jul 04, 2018 5:54 pm

I dont know what happened, but I cant load and G codes into Mach 3
It will show the file below the gcode box but nothing seen in the gcode box

Any help is apreciated

Thanks
Attachments
1-20180704_123314.jpg
Daner
Vectric Apprentice
 
Posts: 52
Joined: Sun Sep 17, 2017 10:03 pm
Model of CNC Machine: Industrial 8x4

Re: My G code wont load

Postby 4DThinker » Wed Jul 04, 2018 8:03 pm

One possibility is that your file is corrupt. If you created the g-code on another machine and saved it to a thumb drive then pulling the thumb drive out before the machine is done with it will screw up the file allocation table and leave the file corrupt.

If the file is a huge 3D file it may be too large for the memory of the machine you have mach3 installed on.

Without more info from you these are the best suggestions I can come up with.
4DThinker
Vectric Wizard
 
Posts: 1113
Joined: Sun Sep 23, 2012 12:14 pm
Model of CNC Machine: CNC Shark Pro

Re: My G code wont load

Postby ger21 » Wed Jul 04, 2018 9:04 pm

In the pic, it looks like you are trying to open a shorcut, not the actual g-code file.
Gerry
ger21
Vectric Wizard
 
Posts: 1141
Joined: Sun Sep 16, 2007 2:59 pm
Location: Shelby Township, MI, USA

Re: My G code wont load

Postby Daner » Wed Jul 04, 2018 11:03 pm

Thanks,

I had the wrong setting of type of file selected.

It just changed on its own....All is good now

Happy 4th to the south

Cheers
Daner
Vectric Apprentice
 
Posts: 52
Joined: Sun Sep 17, 2017 10:03 pm
Model of CNC Machine: Industrial 8x4


Return to VCarve - General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 26 guests