Fluting

This forum is for general discussion regarding VCarve Pro

Fluting

Postby Joeshark » Tue Jan 09, 2018 7:25 pm

Hi everyone. I am interested in fluting some trim for my house. I have done this before on my router table. this time I want to use the CNC machine. On the tutorial they run the flutes on the X axis. I have a extended bed on the Y axis. Can I run the flutes on the Y axis? This would make my 64" flutes work with two tiles instead of three. Is this possible? Thanks for all your help.
Joeshark
 
Posts: 36
Joined: Fri Dec 22, 2017 5:49 pm
Model of CNC Machine: CNC Shark HD4

Re: Fluting

Postby highpockets » Tue Jan 09, 2018 7:40 pm

Fluting follows the vector you specify.

Image 079.png

Image 078.png
John
Maker of Chips
User avatar
highpockets
Vectric Wizard
 
Posts: 1651
Joined: Tue Jan 06, 2015 4:04 pm
Model of CNC Machine: PDJ Pilot Pro

Re: Fluting

Postby Joeshark » Thu Jan 11, 2018 6:18 pm

Thanks highpockets, is that option in the fluting program? Thanks.
Joeshark
 
Posts: 36
Joined: Fri Dec 22, 2017 5:49 pm
Model of CNC Machine: CNC Shark HD4

Re: Fluting

Postby highpockets » Thu Jan 11, 2018 6:53 pm

Joeshark wrote:Thanks highpockets, is that option in the fluting program? Thanks.


I used the fluting toolpath and adjusted setting to suit....
John
Maker of Chips
User avatar
highpockets
Vectric Wizard
 
Posts: 1651
Joined: Tue Jan 06, 2015 4:04 pm
Model of CNC Machine: PDJ Pilot Pro


Return to VCarve - General

Who is online

Users browsing this forum: Adrian and 12 guests