Passes Per Cut Changing in Vectric

Post general information and questions relating to Cut2D in this Forum.

Passes Per Cut Changing in Vectric

Postby lward1988 » Mon Jul 29, 2019 8:36 pm

Ok, i've been trying to figure some things out with this 2dpro and i've hit a slump. I have one issue, that isn't damaging, but more or less pita to deal with is the "passes per cut" that vectric puts in place. I'd like to know more about how to change this in a vector, and it not revert back to the initial setting. I am trying to put a "recess" around a cutout for a door stop. It needs to be 0.19", well vectric keeps saying "5 passes" so I can to 1 pass and it somehow keeps reverting to "5" when I check the vector. I've deleted and then taken the number down and hit "ok" and it seems it keeps doing that...
lward1988
 
Posts: 15
Joined: Wed Jul 17, 2019 12:24 pm
Model of CNC Machine: laguna swift 4x8

Re: Passes Per Cut Changing in Vectric

Postby TReischl » Mon Jul 29, 2019 9:00 pm

What have you set for the depth of cut possible for the tool?

I don't run Cut2D but I would surmise it has a tool database in which depth of cut for tools is set.
"If you see a good fight, get in it." Dr. Vernon Jones
User avatar
TReischl
Vectric Wizard
 
Posts: 2863
Joined: Thu Jan 18, 2007 6:04 pm
Location: Leland NC
Model of CNC Machine: 8020 Build 48X36X10 RP 2010 Screenset

Re: Passes Per Cut Changing in Vectric

Postby Rcnewcomb » Mon Jul 29, 2019 11:39 pm

This video may help you: Tool Database Guide

Posting one of your files will help us help you.
- Randall Newcomb
User avatar
Rcnewcomb
Vectric Wizard
 
Posts: 3546
Joined: Fri Nov 04, 2005 5:54 am
Location: San Jose, California, USA
Model of CNC Machine: GCnC/WinCNC

Re: Passes Per Cut Changing in Vectric

Postby lward1988 » Sun Aug 04, 2019 9:07 pm

Solved! thanks fellas!
lward1988
 
Posts: 15
Joined: Wed Jul 17, 2019 12:24 pm
Model of CNC Machine: laguna swift 4x8


Return to Cut2D - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests