Zeroing bit from roughing cut to finishing cut

This forum is for general discussion about Cut3D

Zeroing bit from roughing cut to finishing cut

Postby boxerstoo » Sat Jan 30, 2016 10:17 pm

I am using a Cut3D file with a Rockler Shark CNC that has me change bits between Roughing and Finishing.
I need to know when I reference the Rough Cut bit and zero out, do I have to make sure the end of the Finishing Cut bit is exactly the same place as the Rough Cut bit?
Or do I reference the Finishing bit to the new level before I zero out?
boxerstoo
Vectric Apprentice
 
Posts: 4
Joined: Tue Oct 08, 2013 3:22 am
Model of CNC Machine: Black Diamoond

Re: Zeroing bit from roughing cut to finishing cut

Postby scottp55 » Sun Jan 31, 2016 1:10 pm

TRY to Z-Zero in the same EXACT spot as your roughing tool.
scott
User avatar
scottp55
Vectric Wizard
 
Posts: 2077
Joined: Thu May 09, 2013 11:30 am
Location: Kennebunkport, Maine, US
Model of CNC Machine: Shopbot Desktop 5.5"Z/spindle/VCP9

Re: Zeroing bit from roughing cut to finishing cut

Postby davemartin88 » Sun Jan 31, 2016 1:35 pm

On my Shark, if your 3D object isn't covering the entire material, I found it was best to set the Z on a point outside the cutting area. This lets you make tool changes that result in a consistent starting point for the first outing and finishing bits.
davemartin88
Vectric Craftsman
 
Posts: 138
Joined: Sun Jan 26, 2014 12:59 pm
Model of CNC Machine: None


Return to Cut3D - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests